RCN Factory Racing op het podium in Hengelo (Gld)

DELEN

ASSEN – Het tweede raceweekend voor het ONK BeNeCup kampioenschap werd verreden op de Varsselring in Hengelo (Gelderland). RCN Factory Racing ( met Ilse de Haas uit Assen als bakkenist) ging hier met veel vertrouwen naar toe, na het eerste raceweekend in Croix waar ze veel vooruitgang hebben geboekt.

Zaterdag

’s Ochtends om half elf begon de eerste kwalificatie. Colin en Ilse hadden allebei al een aantal keer op de Varsselring gereden, maar het was toch even afwachten hoe ze als team zouden presteren in Hengelo. Het team heeft de kwalificatie rustig opgebouwd en elke ronde iets harder gereden. Uiteindelijk werd een zesde tijd neergezet met een tijd van 2:04.652.

In de tweede kwalificatie moest RCN Factory Racing de tijd verbeteren. Ze stonden nu nog achter team Keppel en team Kranenburg getraind, maar wilden daar uiteraard graag voor eindigen. RCN Factory Racing heeft haar tijd verbeterd met bijna vier seconden en kwalificeerde zich hiermee op een vierde plaats.

Zondag

De eerste race werd verreden om half twaalf onder zonnige omstandigheden. RCN Factory Racing had een redelijke start en ging als derde de eerste bocht in. De achtervolging op team Streuer en team Kentrop werd ingezet, maar die bleken nu nog iets te snel voor het team. RCN Factory Racing behield deze wedstrijd haar derde plaats en heeft haar tijd weer verbeterd, waardoor er nu een snelste tijd van 2:00.000 genoteerd stond. Het was nog even spannend aangezien het team met een podiumplek in zicht niet weer wilde uitvallen, zoals in Croix wel is gebeurd. Toen de finishvlag gezwaaid werd was RCN Factory Racing dan ook ontzettend blij aangezien dit hun eerste gezamenlijke podium was!

Na de goede resultaten van de eerste race ging RCN Factory Racing met een goed gevoel de tweede race in. Dit gevoel verdween al snel omdat het team vanuit de pitstraat moest starten. Nicholson stuurde het zijspan de pitstraat in omdat het koordje van de Haas was losgeraakt, waardoor er een rood lampje brandde. Gelukkig werd dit snel opgelost en konden ze van start nadat de rest van het veld gestart was. RCN Factory Racing begon aan een inhaalrace op een kletsnatte baan. Door deze weersomstandigheden en vanwege de smalle baan was dit nogal een opgave, maar het team deed het uitstekend. Elke ronde werd hun tijd verbeterd en uiteindelijk heeft dit hen een vijfde plaats opgeleverd.

Nicholson en de Haas zijn ontzettend blij met hun podiumplek. Het was een geslaagd weekend met mooie races en waarbij het team veel vooruitgang heeft geboekt. RCN Factory Racing wil al haar sponsoren bedanken en iedereen die hen gesteund heeft. Daarnaast wil het team Rene Rijnbergen bedanken voor de mooie foto’s!

Het derde raceweekend van het ONK BeNeCup kampioenschap wordt verreden op het Paalgraven circuit in Oss op 24 en 25 mei. RCN Factory Racing heeft hier vertrouwen in na de goede resultaten van dit weekend. Ze hopen dat er net als in Hengelo weer veel mensen zijn om hen aan te moedigen.

Foto © Rene Rijnbergen