Rechtbank behandelt fatale burenruzie Egelslag

DELEN

ASSEN – Op 2 februari brak er aan de Egelslag in Assen een burenruzie uit. Een 52-jarig man raakte bij deze ruzie onwel. De man werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij later is overleden. Uit onderzoek blijkt dat de man niet door geweld om het leven is gekomen. De man had al langer last van een hartkwaal.

De politie hield dezelfde dag een buurman aan, zijn echtgenote en de destijds 22-jarige zoon. De man en zijn vrouw zijn enkele dagen later vrijgelaten, de zoon bleef vast zitten vanwege het onderzoek. De 23-jarige Assenaar is op 20 februari vrijgelaten. Hij kreeg een straat- en contactverbod gekregen en mocht niet terugkeren naar de ouderlijke woning aan de Egelslag.

Dinsdagmorgen (25 augustus) om 10.00 uur staat de 23-jarige verdachte voor de rechtbank in Assen. De man wordt verdacht van poging doodslag, gepleegd aan de Egelslag in Assen op 2 februari 2015. De verdachte zou het slachtoffer hebben geschopt tegen het hoofd, waardoor er zwaar letsel is ontstaan.