Rechter spreekt faillissement Pand17 uit

DELEN

Assen – Sport- en uitgaanscentrum Pand17 in Assen is failliet. Dinsdagmiddag heeft de rechtbank het faillissement van Vetho BV, die het multifunctionele sportcentrum exploiteert, uitgesproken.

Curator Jan Maarten Pol van Actio Advocaten laat dat in een bericht laten weten. Pand17 aan de Stelmakerstraat is een sportcentrum voor tennis, squash, bowlen en trampolinespringen, bij veel mensen nog bekend onder de naam Rackethal Assen.

Drie miljoen schuld
Het bedrijf heeft ongeveer 15 personeelsleden en bestaat sinds 1981. De schuldenlast bedraagt ongeveer 3 miljoen euro. Volgens curator Pol had de onderneming de afgelopen jaren te kampen met teruglopende omzet. Als oorzaak wordt gegeven toegenomen concurrentie.

De kosten voor de huisvesting konden niet langer worden opgehoest door Vetho BV. Datzelfde geldt voor de financieringslasten.

“De activiteiten gaan eerst gewoon door”, laat curator Pol weten. Hoelang de deuren van Pand17 openblijven, is niet bekend.

“We bekijken de mogelijkheden om de hele onderneming over te dragen aan een andere partij”, aldus de curator. “Ik zit deze week met verschillende partijen om tafel en hoop daar snel duidelijkheid over te kunnen geven”.

ADVERTENTIE