Recordjaar Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk

DELEN
ASSEN – Het jaar 2015 is voor Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk succesvol geweest met een recordaantal bezoekers. Het theater trok 59.000 gasten, de bioscoop 166.200. Dat is respectievelijk 7% en 12% meer dan het jaar ervoor. Zowel theater als bioscoop overtroffen bovendien hun eigen doelstellingen met 10%.

Hilko Folkeringa, directeur Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk: “Dat we nog meer mensen hebben verwelkomd dan gehoopt, komt niet alleen door een aantrekkende economie en landelijk goed ontvangen voorstellingen en films. We hebben vooral heel erg ons best gedaan om aantrekkelijke eigen activiteiten te organiseren en om bezoekers zich welkom te laten voelen!”

Beste bioscoopjaar ooit Bioscoop De Nieuwe Kolk

De bioscoop scoorde met 12% groei zelfs beter dan landelijk. Branche-breed werd er 7% groei ten opzichte van 2014 genoteerd. Wereldwijd was 2015 het beste bioscoopjaar ooit. In Assen trok de bioscoop veel bezoekers met ‘Minions’, ‘Spectre’ en ‘Star Wars: The Force Awakens’. Daarnaast waren eigen evenementen zoals Ladies Nights in trek. Remon Koster, manager van de bioscoop: “Bezoekers reageren enthousiast op de geprogrammeerde titels en op het kunnen combineren van filmbezoek met arrangementen hier en elders. Dat we opvallende, eigen campagnes hebben gevoerd zorgde daarnaast voor leuke reacties.”

Populaire genres

In het theater zorgden in 2015 vooral musical ‘Grease’ en eigen productie ‘Oliver Twist’ voor uitverkochte zalen. Cabaret, show, musical en muziek zijn de meest populaire theatergenres in Assen. De introductie van de Kleine Zaal Kaart in 2015 betekende een stimulans van het bezoek aan de vaak meer experimentele voorstellingen in de Rabo Zaal. Voor 2015 werd in de begroting uitgegaan van 53.000 theaterbezoekers, dat werden er 6.000 meer.


Facebook Nieuws in Assen


Bowlen in Assen