Red Bull KTM coureur Jeffrey Herlings gast bij Happy Smile

DELEN

ASSEN – Negen gezinnen, met een ziek kind of een kind met een beperking, waren zondag te gast bij Stichting Happy Smile op het TT Circuit van Assen tijdens de Motocross Grand Prix van Assen. Een dag vol beleving en activiteit in de VIP box van Happy Smile, maar ook op het paddock van het TT Circuit waar de MXGP teams hun ‘tenten’ hadden opgeslagen.

Jeffrey Herlings op bezoek

De gezinnen kregen onder anderen een rondleiding over het binnenterrein langs diverse teams. Er werd een kijkje genomen achter de schermen bij het Husqvarna Racing Team en niemand minder dan Red Bull KTM Factory MX2 coureur Jeffrey Herlings kwam langs in de VIP box van Happy Smile. De tweevoudig wereldkampioen MX2 uit het Noord-Brabantse Elsendorp raakte onlangs geblesseerd na een zware crash in Tsjechië en is bezig met z’n herstel, maar maakte zondagmiddag toch tijd voor de genodigden van Happy Smile om uitleg te geven over motorcrossen op mondiaal niveau.

Herlings kreeg veel vragen toegeworpen door de aanwezige kinderen in ‘de box’ van Happy Smile. Hoe oud ben je? Hoe hard gaat je motor? Hoe ben je gevallen? Herlings nam de tijd en antwoorden op alle vragen. De lievelingskleur van de 21-jarige coureur is oranje, de kleur van het merk KTM, zijn motor rijdt op de top gemiddeld 150 kilometer per uur en z’n val in Tsjechië?…die moet maar snel vergeten worden.

herlings-assen

Vaker doen

De gezinnen genoten, zo ook de 16-jarige Lieneke (rechts op de foto boven) uit Kropswolde. Samen met haar vader, moeder en zus was ze de hele dag te gast bij Happy Smile. “Het is heel leuk om hier te zijn. Ik hou van motorsport en dit gaan we hopelijk vaker doen”. Lieneke is groot fan van Max Verstappen die tijdens de Gamma Racing Day nog te gast was in de VIP box van de stichting “Ja echt waar? Net gemist, hopelijk komt hij volgend jaar weer en dan maar hopen of ik erbij mag zijn”.