Red de Zorg

DELEN

ASSEN – Er wordt 3 miljard euro bezuinigd op de zorg. Ouderen wonen langer thuis omdat verzorgingshuizen dichtgaan. Ze moeten naar de rechter om thuiszorg te krijgen, want op de zorg thuis wordt flink bezuinigd. Mensen met een handicap en kwetsbare kinderen in de jeugdzorg moeten het met minder zorg doen. Daardoor komen zij en hun families of vrienden vaak in de knel.

Gemeenten worden verantwoordelijk voor steeds meer zorgtaken, maar krijgen hier minder geld voor. Door heel Nederland zien we grote verschillen in zorg ontstaan. Bovendien verliezen tienduizenden zorgmedewerkers door deze bezuinigingen hun baan. Niet omdat hun werk niet meer nodig is. Maar simpelweg omdat het kabinet besloten heeft dat er minder geld naar de zorg toe gaat. Vervolgens word de FNV gevraagd om mee te werken aan enorme ontslagrondes.

Red de Zorg

‘Red de Zorg’ is uitgegroeid tot een brede beweging waarbij maatschappelijke organisaties en prominente Nederlanders zich aansluiten. Humberto Tan, Willeke Alberti, Paul Witteman, Geert Mak, Arie Boomsma, Jan Mulder, Frits Barend en vele anderen ondersteunden de campagne met paginagrote krantenadvertenties. Ook organisaties als Omroep Max, de Katholieke Bond voor Ouderen Brabant en het LOC zeggenschap in zorg hebben steun uitgesproken.

Zorg is een oplossing

De zorg is van ons allemaal, van jong tot oud. Van de zorg wordt steeds meer een markt gemaakt, waar de centen boven de kwaliteit gaan. Werknemers in de zorg kunnen hun werk steeds minder goed doen. De kosten in de zorg kunnen gedrukt worden door de bureaucratie aan te pakken, door een eind te maken aan de macht en winsten van zorgverzekeraars, door te stoppen met absurde beloningen aan de top en door de professionals van de werkvloer weer aan het roer te zetten. Maar deze regering ziet de zorg als een probleem. Zorg is echter een oplossing. En een vak! Cliënten en patiënten moeten de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Eisen Volkspetitie Red de Zorg

1. Geen bezuinigingen op de zorg en ondersteuning thuis;
2. Geld voor zorg moet aan zorg worden besteed, we stellen paal en perk aan winsten, bureaucratie en topbeloningen;
3. Een norm voor voldoende personele bezetting in een zorginstelling, zodat cliënten altijd de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben;
4. Werken in de zorg is een vak. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn van enorme waarde, maar kunnen nooit professioneel zorgpersoneel vervangen;
5. Echte banen in de zorg. Van een baan in de zorg moet je zelfstandig kunnen leven. We willen geen gedwongen zelfstandige zonder rechten zijn of verplicht worden loon in te leveren.

Help mee voor 12 september!

Schrijf jezelf hier in om naar de demonstratie Red de Zorg te komen. Maar help ook mee om de demonstratie tot een groot succes te maken! Dit kan door collega’s, familie en vrienden te vragen om mee te gaan. Zorg ook dat iedereen weet dat er op 12 september een grote demonstratie is door posters en flyers op te hangen en te verspreiden. Verspreid een oproep op Facebook en Twitter…deel dit bericht !

Volkspetitie tekenen? Klik hier!