Regionaal Wielercentrum Noord geopend

Hét nieuwe openlucht wielercentrum van het Noorden

DELEN
ASSEN – Gistermiddag werd het startschot gegeven voor de officiële opening van hét nieuwe openlucht wielercentrum van het Noorden: het Regionaal Wielercentrum Noord.

De jeugdselectie van de KNWU sprintte er vervolgens vandoor op de splinternieuwe kombaan. Vervolgens werden op feestelijke wijze alle banen in gebruik genomen door FC Unitas (fietcross), MTB Assen (mountainbike) en Stichting Wielerdrome (baanwielrennen). Ook andere sporters, waaronder Meteoor Assen-Roden, gaan gebruikmaken van het wielercentrum op Sportpark Stadsbroek in Assen. Vanaf vandaag vindt de openingsweek plaats en is iedereen welkom om een kijkje te nemen.

Regionaal Wielercentrum Noord

Met een houten kombaan, BMX-parcours, wielerparcours en een MTB parcours vormt het Regionaal Wielercentrum Noord straks een ideale uitvalsbasis voor sporters en recreanten uit Groningen, Friesland, Drenthe en verder. De vier banen kunnen ook worden gehuurd. Het wielercentrum is door de KNWU aangewezen als Regionaal Trainingscentrum. Noordelijke wielertalenten kunnen in Assen trainen en beschikken over optimale begeleiding, ondersteuning en faciliteiten.

Openingsweek 16 t/m 24 april

Vanaf vandaag start de openingsweek met activiteiten voor jong en oud. De hele week zijn er open clinics, demonstraties van fietscross (BMX), MTB en baanwielrennen en GPS toertochten voor MTB. Het activiteitenprogramma is te bekijken op www.wielercentrumnoord.nl


2Divorce Assen


Bowlen in Assen