Reizigersvereniging Rover teleurgesteld over uitstel

DELEN

ASSEN – Rover betreurt het heel erg dat ProRail heeft besloten de aanpak van het spoor rond het station Assen met een jaar uit te stellen. Niet alleen loopt de bouw van het nieuwe station in Assen mogelijk ernstige vertraging op, met grote overlast voor de reizigers, maar het kan ook gevolgen hebben voor Groningen.

De aanpak van het spoor rond station Assen wordt een jaar uitgesteld. ProRail heeft de voor augustus 2016 gemaakte afspraken afgezegd. Volgens ProRail zijn de gevolgen te overzien. Rover is het daar niet mee eens.

In Groningen begint men met de bouw van de Zuidelijke Ringweg, en daarvoor waren geplande 6 treinen per uur in de spits hard nodig om het autoverkeer te ontzien. Of deze treinen tijdig kunnen gaan rijden, is nu onzeker geworden. “Deze grote projecten vereisen een goede samenwerking en de gevolgen als er een stukje tussen weg valt zijn niet te overzien”, stelt Rover-Drenthe.

Niet genoeg mankracht

Eerder vandaag liet ProRail weten: De vernieuwing van de sporen met aanleg van een keervoorziening voor treinen bij station Assen wordt later uitgevoerd dan gepland. In de beoogde bouwperiode in augustus 2016 is er al zo veel werk op het spoor in Nederland, dat er niet genoeg mensen zijn om ook het werk in Assen uit te voeren. We spreiden het werk nu meer omdat er anders een groot risico zou zijn op extra reizigershinder.

Alternatief

ProRail, NS, de gemeente Assen en provincies Drenthe, Groningen en Friesland bekijken nu drie alternatieven voor een nieuwe periode voor het spoorwerk in Assen uiterlijk zomer 2017. Voor de afweging van de alternatieven is een nauwe samenwerking met het projectteam Groningen Bereikbaar en de FlorijnAs in Assen.