“Alle remmen los” tijdens persconferentie TT

DELEN

Assen – De MotoGP wordt dit jaar voor het eerst op zondag verreden en dat blijkt nu al een groot succes, zoals bleek tijdens de persconferentie voorafgaand aan het evenement. Alle tribunes zijn uitverkocht, aldus Arjan Bos.

Arjan Bos: ‘Dat is toch zeer verheugend te noemen. Door net als alle andere organisatoren voor de zondag als wedstrijddag te kiezen, hebben we een historisch besluit genomen. We denken structureel meer bezoekers aan ons te kunnen binden. Publiek dat we nodig hebben om een leidende rol in de mondiale motorsport te kunnen blijven spelen. Inkomsten uit entree zijn erg belangrijk en uiteraard moeten we ook onze TT-uitstraling koesteren om competitief te kunnen blijven. De zaterdag als trainings- en kwalificatiedag kan ook nog een boost krijgen ten opzichte van de vrijdag. Vooralsnog denken wij de juiste keuze te hebben gemaakt’, aldus de TT-preses, die vooral ook dank uitsprak richting de 1500 vrijwilligers, die deze 86e TT weer in goede banen gaan leiden”.

Schotman en Ulrich. Foto: M. Babtist

Peter Oosterbaan liet weten: “Nieuw is dat kopers van een passe-partout kans maken op een unieke en gratis pitwalk op donderdag. Alle GP-rijders zijn daarbij aanwezig. Dit initiatief is mede door Dorna vormgegeven en we hopen dat we de echte fans hier een groot plezier mee doen. Verder verstaat ook onze titelsponsor de TT-historie. Motul lanceert een speciale “meest loyale TT Fan” Facebook-actie die tot 15 juni loopt en waarvoor men personen kan voordragen. De winnaar krijgt een schitterend prijzenpakket. Ook is Motul heel actief achter de hoofdtribune met speciale acties, waaronder een stickerpakket’.

Ook werd er een boek gepresenteerd ter gelegenheid van de 86e editie van de TT; ‘TT Assen: Alle remmen los!’. Arjan Bos en burgemeester Marco Out mochten de eerste exemplaren in ontvangst nemen.

Foto: M. Babtist