Renault Clio Cup Benelux op Gamma Racing Day

DELEN

De Gamma Racing Day heeft een nieuwe klasse toegevoegd aan het al rijke programma van zondag 3 augustus op het TT Circuit van Assen. Het gaat hier om de Renault Clio Cup Benelux. De meest spectaculaire merkencup van Nederland staat hiermee in het programma van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa. Naast het TT Circuit Assen racet de Renault Clio cup onder meer in Zandvoort, Nürburgring en Spa Francorchamps.

Een raceweekend van de Renault Clio Cup Benelux, voorheen de Dutch Renault Clio Cup, bestaat uit twee vrije trainingen, een kwalificatie en twee races van 30 minuten. Bij de Gamma Racing Day wordt een race op zaterdag en een race op zondag verreden.

Competitief

Het veld is ultra-competitief en de 210pk sterke Renaults zijn een echte uitdaging. Een verlies van slechts enkele tienden kan een verschil maken tussen Pole Position een een startplaats buiten de top-10. Ook in de wedstrijden is close-racing eerder regel dan uitzondering. Oud kampioenen in deze klasse zijn bekende namen. Onder anderen Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen, Allard Kalff en Frans Verschuur behaalden de titel.

In 2014 is er binnen de Renault Clio Cup Benelux een apart overgangsklassement voor deelnemers met een voorgaand Renault Clio Cup model. Dit klassement kreeg de naam Renault Clio Benelux Challenge.

Voor gratis kaarten Gamma Racing Day 2014 ! Klik hier !