Resto VanHarte in de race voor Appeltjes van Oranje

DELEN
Resto VanHarte in de race voor Appeltjes van Oranje

In mei 2015 reikt Koningin Máxima de Appeltjes van Oranje uit, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds nomineerde Resto VanHarte als kandidaat voor de 2e ronde. Het Nederlandse publiek kan meestemmen op zijn of haar favoriet. De publieksstemmen bepalen de helft van de uitslag. Resto VanHarte is het sociale restaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde en betaalbare maaltijden. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen. Resto VanHarte roept daarom iedereen in de regio op om op hen te stemmen. Dat kan van maandag 8 december 09.00 uur tot en met zondag 14 december 2014.

Bij Resto VanHarte overwon Mohammed zijn eenzaamheid

De Appeltjes van Oranje is een prijs voor initiatieven die sociaaleconomische kansen van mensen versterken. Resto VanHarte is één van de 40 genomineerde kandidaten, omdat VanHarte ontmoetingsplekken in de buurt creëert waar mensen samenkomen. Bij Resto VanHarte is iedereen welkom. Regelmatig schuift er een buurtprofessional aan, zoals de wijkagent, en geven wijkorganisaties uitleg. Ook worden er speciale thema-avonden georganiseerd en biedt VanHarte vrijwilligers en stagiairs kansen om aan het werk te gaan. Want samen eten is een van de makkelijkste en leukste manieren om sociale contacten op te doen. Vrijwilliger Mohammed overwon zo zijn eenzaamheid: “Vier jaar geleden voelde ik me heel alleen, zonder familie. Tot ik in contact kwam met Resto VanHarte. Ik heb geleerd me te bewegen in het sociale leven door Resto VanHarte.”

Stem op Resto VanHarte

VanHarte roept iedereen in de regio Noord op om te stemmen op Resto VanHarte. Ga naar www.oranjefonds.nl en klik op Appeltjes 2015, regio Noord en stem op Resto VanHarte. Kijk daar hoe Lucas Geluk, Restomanager van Resto VanHarte Amsterdam uitlegt wat Resto VanHarte betekent voor de mensen: “Bij Resto VanHarte komen mensen weer in contact met elkaar, hun buurt en hun mogelijkheden”, aldus Lucas Geluk. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Foto: Marieke Lucas