Resto VanHarte ‘Samen aan tafel met bewoners van AZC’

DELEN

ASSEN – Donderdag 3 december staat er een bijzonder ontmoetingsdiner op het menu bij Resto VanHarte Peelo: een diner waarbij Resto VanHarte gasten en vrijwilligers samen aan tafel gaan met vluchtelingen uit het AZC Oranje.

Resto VanHarte is het buurtrestaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde en betaalbare maaltijden. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen.

Positieve bijdrage leveren aan een ingewikkelde discussie

Het ‘restaurant’ wil graag een positieve bijdrage leveren aan de discussie rondom de vluchtelingenproblematiek. Daarom zet het Resto haar deuren open voor een ontmoeting tussen Assenaren en vluchtelingen. Het Resto nodigt acht vluchtelingen van het AZC in Oranje uit. Restomanager Otjep Hully: “Voorafgaand aan het diner gaan onze gasten uit het AZC onder begeleiding van een professionele kok en samen met de vaste vrijwilligers de maaltijd voorbereiden. Tijdens het diner gaan buurtbewoners en vluchtelingen naast elkaar aan tafel zitten om kennis te maken en het gesprek aan te gaan. Medewerkers van het COA zijn die avond ook aanwezig om als tolk te fungeren. Hiermee hopen we dat mensen wat meer begrip voor elkaar krijgen.”

Kom mee-eten bij Resto VanHarte

Iedereen is van harte welkom om donderdag 3 december of op een andere dag het Resto in Assen te bezoeken. Elke donderdag geopend in Peelo, Markehuus, Scharmbarg 35. Graag van tevoren reserveren via www.restovanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 (10 ct/min). Reserveren kan vanaf tien dagen van tevoren. Kinderen zijn ook van harte welkom.

Over Resto VanHarte

Resto VanHarte is het gezellige buurtrestaurant voor jong en oud. Bij het restaurant staat een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd op het menu. Tegelijkertijd kun je bijpraten met buurtgenoten en ontmoet je allerlei mensen uit de wijk. Regelmatig schuift er een buurtprofessional aan, zoals de wijkagent, en geven wijkorganisaties uitleg. Ook worden er speciale thema-avonden georganiseerd.

Resto VanHarte biedt vrijwilligers en stagiairs kansen om aan het werk te gaan.

Foto © Marieke Lucas