Rijkswaterstaat waarschuwt voor gevaarlijke rijomstandigheden

DELEN

ASSEN – Weggebruikers moeten tijdens de dinsdagavondspits rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van zeer zware windstoten. Rijkswaterstaat verwacht een drukke avondspits als gevolg van de weersomstandigheden.

15 vrachtwagens gekanteld

Totdat de storm is gaan liggen worden lege en licht beladen vrachtwagens afgeraden de weg op te gaan. Tot vanmiddag 16.00 uur zijn al 15 vrachtwagens door de zware windstoten gekanteld. Onder andere de A6 en A50 werd meerdere malen afgesloten vanwege gekantelde vrachtwagens. Op dit moment is de N31 bij Harlingen nog afgesloten vanwege de berging van de vrachtwagen.

Advies rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de verkeersinformatie en de weersverwachting goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden.

KNMI extreem weer

In de provincies Friesland, Groningen, het noorden van de provincie Drenthe en in het Waddengebied komen tot het einde van de middag zeer zware windstoten voor van 100-110 km/uur. De windstoten verdwijnen landinwaarts komende nacht en langs de kust woensdag in de ochtend.