Robert Beute wederom winnaar Sprint Wintertriathlon Assen

DELEN
Robert Beute wederom winnaar Sprint Wintertriathlon Assen

Voor de 31ste keer is zaterdagmorgen de Wintertriathlon Assen van start gegaan. Klokslag 9.15 uur ging de sprintafstand van start waarin de deelnemende dames en heren drie onderdelen op het programma hadden staan t.w. 5 kilometer hardlopen, 25 kilometer fietsen en 10 kilometer schaatsen.

Onder de deelnemers, de Asser atleet Robert Beute die dit jaar voor de 25ste keer deelnam aan de Wintertriathlon in Assen. De Assenaar bleef in het eerste onderdeel hardlopen het overige deelnemersveld voor en wist zich na vijf kilometer hardlopen als eerste te melden op de ‘wisselzone’ met een tijd van 17:26 minuten. In recordtijd zat hij op de speciaal geprepareerde fiets om vervolgens 25 kilometer weg te trappen.

In het onderdeel fietsen wist Beute als eerste te finishen met een tijd van 39:28 minuten en liet hiermee de tweede man, Sep Thijssen uit Nijmegen, bijna drie minuten achter hem.  Beute ‘parkeerde’ zijn fiets en met een korte sprint naar ijsbaan De Bonte Wever begon hij aan het laatste onderdeel, 10 kilometer schaatsen.

Met 3.39 minuten voorsprong wist de Assenaar als eerste te finishen in het onderdeel Sprint van de Wintertriathlon Assen.

Vijf maal winst in Assen

Na afloop was Beute tevreden “Heel anders dan mijn eerste deelname 25 jaar geleden. Die zijn de afgelopen dagen in mijn hoofd allemaal weer gepasseerd. Ik weet nog dat ik voor de eerste keer mee deed. Ik moest toen van de jury wegens een misverstand een extra rondje lopen en fietsen. Ik vond dit zo erg, dat ik riep om nooit meer mee te toen”.

Nu 25 jaar verder is Beute al vier jaar achter elkaar de ongekroonde winnaar van de Sprint afstand tijdens de Wintertriathlon. “In 2000 won ik in Assen voor de eerste keer en het is nu voor de vierde keer op rij dat ik hier win. In totaal heb ik deze afstand 10 keer gewonnen waarvan vijf keer in Assen”.

De winst zaterdagmorgen heeft hij volgens eigen zeggen te danken aan het goede lopen en fietsen “Het schaatsen baart altijd zorgen. Er doen hele goede marathonrijders mee en ik moet het van het fietsen en de wissel dan hebben, daar is voor mij altijd winst te behalen”, aldus de Assenaar. De 39-jarige Beute is van plan om volgend jaar de laatste Wintertriathlon is Assen wederom met winst af te sluiten “De ijsbaan gaat sluiten in Assen, dus het is wellicht de laatste keer volgend jaar. Die probeer ik te winnen en dan maken we er na afloop één groot feest van”.

De uitslag Sprint Wintertriathlon Assen ( Eerste 10 )

1. Robert Beute
2. Teije van Prooije
3. Arjan Elferink
4. Sep Thijssen
5. Matijn Straatma
6. Jerrie Suijker
7. Bert de Ruiter
8. Yvonna Tinga
9. Fred Boelens
10. Leon Aarts