Rode Kruis opent Welkom Winkel in Assen voor vluchtelingen in TT Hal

DELEN

ASSEN – Op woensdag 23 september om 16.00 uur opent het Rode Kruis een Welkom Winkel aan de Venestraat 86, in Assen. Bij de Welkom Winkel kan kleding worden ingeleverd voor de vele vluchtelingen die via Ter Apel in Assen aankomen.

Er is vooral behoefte aan schone en gewassen winterkleding voor heren, vooral in de kleinere maten. Daarnaast winter- of sportschoenen, ondergoed en sokken (nieuw), maar ook sjaals, mutsen en handschoenen. Paraplu’s en regenjassen zijn eveneens zeer welkom. De vluchtelingen zijn niet gekleed op onze natte herfst en koude winter en lopen vaak nog op slippers en in een T-shirt.

Mensen kunnen hun spullen inleveren van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op woensdag is de Welkom Winkel open tot 19.00 uur. In de Welkom Winkel aan de Venestraat worden uitsluitend goederen ingenomen en gesorteerd. Er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie voor het uitgeven van de kleding pakketten.

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) regelt bed, bad en brood voor de vluchtelingen. Het Nederlandse publiek wil heel graag helpen en geeft veel spullen, maar het COA kan het niet alleen bolwerken en heeft daarom het Rode Kruis gevraagd het aanbod en de uitgifte van spullen te coördineren. De vluchtelingen ontvangen bij inschrijving in het AZC een voucher, die men kan inleveren voor een kleding pakket en schoenen.

Vluchtelingen komen aan zonder bezittingen en zijn na een heftige reis vaak getraumatiseerd. Hulp voor deze mensen is hard nodig. Daarom roept het Rode Kruis iedereen op om in actie te komen voor deze mensen in nood. De organisatie vindt het hartverwarmend dat het Nederlandse publiek meeleeft met vluchtelingen, maar benadrukt dat een financiële bijdrage effectiever is dan het leveren van goederen. Ze roept daarom de Nederlanders ook op de vluchtelingen vooral financieel te ondersteunen op Giro 6868.

Naast steun in de vorm van een donatie of het inbrengen van spullen kan men zelf helpen, er zijn veel vrijwilligers nodig. Mensen die ons de komende tijd een dagdeel of enkele dagdelen per week willen helpen met b.v. het sorteren van de kleding en het samenstellen kledingpakketten of de uitgifte van de kleding aan vluchtelingen.

Op de site www.hulpvoorvluchtelingen.nl vindt u alle relevante informatie.