IJsspeedway startlijst Roelof Thijs Bokaal 2019

DELEN

ASSEN – De internationale race om de Roelof Thijs Bokaal is de enige ijsrace ter wereld waarbij de deelnemers telkens alles op alles moeten zetten om in de race te blijven.

Vanwege dit spannende knock-out systeem heeft de Roelof Thijs Bokaal geen 16 deelnemers, zoals een gewone ijsspeedwaywedstrijd, maar 24. De – op papier – acht beste rijders van deze 24 komen pas later in de race, op het moment dat er al acht andere deelnemers zijn afgevallen.

Ben je te langzaam, of heb je gewoon domme pech? Dan kan je al na twee heats uit de race liggen. Maar haal je alles eruit wat erin zit, dan kun je je ook vanuit de allereerste heat naar de finaleheats knokken. Na 20 heats zijn alleen de beste acht rijders van de race nog over. Zij rijden dan nog vier heats: eerst twee om de posities voor de finaleheats te bepalen, en dan de finaleheats zelf. De eerste finaleheat gaat om de plaatsen vijf t/m acht. Heat 24 is de ultieme finaleheat: de winnaar van deze heat ontvangt uit de handen van de Nederlandse ijsspeedwaylegende Roelof Thijs de felbegeerde Bokaal.

Het bijhouden van de scores van de Roelof Thijs Bokaal vergt wat extra aandacht want het heatschema ligt slechts gedeeltelijk vast. Tijdens de race moet worden ingevuld welke rijders in de race blijven, en in welke volgende heat ze mogen starten. Startposities en helmkleuren hangen af van de prestaties, en voor de laatste vier heats moet er om deze kleuren geloot worden. Deze informatie zal duidelijk door de speaker worden doorgegeven.

Startlijst Roelof Thijs Bokaal – Heerenveen – 29 maart 2019

1. Jimmy Hörnell – Zweden
2. Niek Schaap – Nederland
3. Kevin Arzl – Oostenrijk
4. Jani Koivula – Finland
5. David Lizák – Tsjechië
6. Tobias Busch – Duitsland
7. Simon Reitsma – Nederland
8. Joakim Söderström – Zweden
9. Bart Schaap – Nederland
10. Josef Kreuzberger – Oostenrijk
11. Franz Mayerbüchler – Duitsland
12. Jiří Wildt – Tsjechië
13. Pontus Fick – Zweden
14. Andreas Lindblom – Zweden
15. Philip Lageder – Oostenrijk
16. Marc Geyer – Duitsland
17. Jimmy Tuinstra – Nederland
18. Matti Isoaho – Finland
19. Luca Bauer – Duitsland/Italië
20. Jimmy Olsén – Zweden
21. Albin Lindblom – Zweden
22. Jasper Iwema – Nederland
23. Markus Jell – Duitsland
24. Konstantin Kolenkin – Rusland

Geen van de coureurs op het podium van 2018 staat dit jaar opnieuw op de startlijst. Charly heeft zich gekwalificeerd voor het WK, Lukáš is geblesseerd aan zijn schouder en Jonas verwacht begin april een kind. Dat maakt de baan vrij voor een nieuwe Bokaalwinnaar. Wie verovert hem in 2019?