Ronald IJmker bespeelt Van Dam Orgel in de Asser Jozefkerk

DELEN

Assen – Zaterdag 28 juli verzorgt Roald IJmker het tweede concert in de reeks orgelconcerten in de Jozefkerk. Het is een zogenaamd inloop concert dat om 15.00 uur begint. De toegang is gratis, maar de bezoekers wordt wel gevraagd hun waardering financieel te vertalen in een bijdrage in de collectebus.

Het concert bestaat uit werken van Fauré (Pavane) en Pierné (Trois Pieces) en Mendelssohn-Bartholdy (Sonate 1). Daarnaast speelt Ronald IJmker de eigen compositie For all the Saints. Dit inloopconcert is een fantastische gelegenheid om op een ontspannen manier kennis te maken met orgelmuziek en het orgel in de Jozefkerk.

Ronald IJmker (1981) begon zijn muzikale loopbaan aan de Muziekschool in Hoogeveen. Hij zette zijn orgelstudie aan het Conservatorium in Zwolle bij Harm Jansen. Op 15 januari 2005 rondde hij met goed resultaat zijn studie af met een eindrecital in de Grote Kerk te Zwolle.

Hij is nu verbonden als organist aan de Hervormde Kerken van Coevorden en de Protestantse Gemeente te De Krim. Maar hij is ook een veelgevraagd en graag geziene begeleider, bij diverse koren, op zowel orgel als piano. Concertreizen met koren brachten hem in Groot Brittannië, Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Polen.

Vorig jaar heeft hij een nieuwe CD opgenomen op het orgel van de Bovenkerk in Kampen. Hierop staan o.a. werken van J.S. Bach, F. Mendelssohn-Bartholdy en Dupré.

Wanneer: Zaterdag 28 juli
Aanvang: 15.00 uur inloop concert
Waar: Jozefkerk Assen
Toegang: Gratis, met collecte aan de uitgang

Tekst en foto: st. SCA Jozefkerk Assen