Rondreizende expositie met echte lichamen

DELEN

Assen – Het bekijken van dode lichamen en het verkennen van hun anatomische toestand was tot voor een paar jaar geleden uitsluitend voorbehouden aan artsen in de snijzalen van de universiteiten. De tentoonstelling Real Human Bodies in Groningen maakt het ook voor andere geïnteresseerden mogelijk om volledig geprepareerde mensen te zien.

Donoren
De heer Mareco legt uit: “De lichamen hebben we in bruikleen. Donoren hebben tijdens hun leven verklaard dat hun lichaam na hun dood beschikbaar moet zijn voor de opleiding van artsen en informatie aan belangstellenden. Jaarlijks doneren in Amerika ongeveer 20.000 mensen hun lichaam voor anatomie. De tentoonstelling blijkt vooral in de belangstelling te staan van artsen in opleiding, sportmasseurs en fysiotherapeuten. Je drukt mensen met de neus op de feiten. Leven en dood horen bij elkaar. Je kunt hier niet naar binnen gaan zonder aan de dood te denken.

Menselijke wonderen
De verzameling bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D afdrukken. Kom kijken, en ontdek de menselijke wonderen, verstopt achter een dunne huidlaag, die in ieder van ons schuil gaan! De waardigheid van de doden blijft ongeschonden, optisch zijn de tentoongestelde lichamen van de orgaandonoren precies zoals bij de studerende medici op de snijtafels bij de anatomische opleiding.

Lesprogramma
De tentoonstelling biedt aan scholieren en leraren een uitgebreide onderwijsmogelijkheid. Deze anatomische expositie brengt verschillende leerthema’s en levert een degelijke bijdrage tot verdere opleiding in medische beroepen. Bovendien is deze reizende tentoonstelling de ideale gelegenheid om discussies op gang te brengen over onderwerpen als orgaandonatie, kanker, aids, misbruik van alcohol en nicotine en slechte eetgewoontes.


Diversiteit
Belangrijke onderwerpen in de expositie zijn: Skelet, Bewegingsapparaat
, Hersenen en het zenuwstelsel, Genitaliën
, Het hart en de bloedsomloop, Nieren en urinewegen
, Spijsverteringsstelsel, Zintuigen
, Luchtwegen en longen

.

Echte lichamen
Real Human Bodies wijst erop dat zij echte menselijke lichamen tentoonstellen en geen plastic imitaties of poppen!

Wanneer: donderdag 6 juli t/m zondag 9 juli 2017
Waar: Martini Plaza Groningen, Leonard Springerlaan 2, 9727 KB Groningen
Tijd: dagelijks, doorlopend van 11:00 – 18:00 uur

Tickets
Scholieren + studenten: € 10,– *
Kinderen tot 4 jaar: gratis
Volwassenen: € 15,–


* De gereduceerde prijs voor scholieren, beroepsopleiding en studenten wordt alleen verleend bij overleggen van een geldig identiteitsbewijs i.c.m. school- /studentenkaart. 
Controle bij ingang!Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Martini Plaza én online via Eventbrite. Ter info: aan de kassa kan niet gepind worden, alleen contante betaling is mogelijk! Toch met digitaal geld betalen? Koop dan online via Eventbrite!

Voor meer informatie: www.bodies-expo.nl

Nieuws in Assen mag een aantal vrijkaarten voor het weekend verloten onder haar Facebookvolgers. Wat moet je hiervoor doen ?

* Like de Facebookpagina van Nieuws in Assen

* Reageer onder het Facebookbericht over Real Human Bodies met wie jij de tentoonstelling wilt bezoeken.

De kaarten worden a.s. vrijdag, op een nader te bepalen tijdstip en plaats, uitgereikt. Meedoen kan tot vrijdagochtend 9:00 uur.