Samen naar een veilige en gezellige TT

DELEN

ASSEN – Nog 6 dagen en dan starten het TT-festival en de 85e Dutch TT. Het motorevenement trekt naar verwachting zo’n 100.000 mensen naar de Drentse hoofdstad. De politie gaat ervan uit dat ook dit jaar de TT een veilig en gezellig feest wordt en treft de nodige voorbereidingen.

Verkeer

Om de verkeersstromen van en naar het circuit in goede banen te leiden, vinden er vanaf woensdag 24 juni op verschillende plaatsen in het land controles plaats. De controles lopen uiteen van controles bij de veerboten in Hoek van Holland en IJmuiden tot toezicht op de wegen van en naar Assen, al dan niet over de Afsluitdijk.

Preventie: zet uw motor goed op slot

De politie richt zich op de verkeersstromen van en naar het TT-circuit, de festiviteiten in de binnenstad van Assen en de vele tienduizenden bezoekers op het circuit. Daarnaast zet de politie ook in op enkele speciale preventieprojecten tijdens de TT. De Asser TT vormt al decennia lang niet alleen het toneel voor de motorsportliefhebbers, maar ook voor motordieven. De laatste jaren waren tijdens de TT-week vooral motoren van hotelgasten in de noordelijke provincies het doelwit. In 2012 werden zo’n twintig motorfietsen van TT-bezoekers gestolen. In 2013 waren dat er acht en in 2014 slechts twee. Dat gebeurde vooral bij hotels in de drie noordelijke provincies. De politie probeert dit jaar met toezicht en preventie zoveel mogelijk diefstallen te voorkomen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met hoteleigenaren in het Noorden van het land.

Geen waardevolle spullen in je tent!

Ook op de TT-campings vonden de afgelopen jaren de nodige diefstallen van spullen uit tenten plaats. De politie adviseert u om waardevolle spullen zoals smartphones, Ipads, fototoestellen en uiteraard portemonnees bij u te houden.

Na de TT van Assen

Na afloop van de races is de politie ook paraat, zowel met opvallende als onopvallende (video)surveillances. Doel van deze aanwezigheid is een veilige thuisreis garanderen voor alle verkeersdeelnemers. Ook hier zullen alcoholcontroles niet ontbreken. In het verleden is gebleken dat ‘restalcohol’ een aantal TT-gangers, die pas op zondag naar huis gingen, heeft opgebroken.