Samen naar een veilige en gezellige TT 2016

DELEN
ASSEN – Vanavond start het TT-festival in het centrum van Assen, dit in aanloop naar de 86e Dutch TT. Het motorevenement, voor het eerst op zondag, trekt naar verwachting zo’n 100.000 mensen naar de Drentse hoofdstad.

De politie gaat ervan uit dat ook dit jaar de TT een veilig en gezellig feest wordt en treft de nodige voorbereidingen.

Verkeer

Om de verkeersstromen van en naar het circuit in goede banen te leiden, vinden er vanaf woensdag 22 juni op verschillende plaatsen controles plaats. Niet alleen op de toegangswegen van en naar Assen, maar ook op andere plaatsen in Nederland vinden controles plaats specifiek gericht op de bezoekers van de TT.

Preventie: zet uw motor goed op slot

De politie richt zich op de verkeersstromen van en naar het TT-circuit, de festiviteiten in de binnenstad van Assen en de vele tienduizenden bezoekers op het circuit. Daarnaast zet de politie ook in op enkele speciale preventieprojecten tijdens de TT. De Asser TT vormt al decennia lang niet alleen het toneel voor de motorsportliefhebbers, maar ook voor motordieven. De laatste jaren waren tijdens de TT-week vooral motoren van hotelgasten in de noordelijke provincies het doelwit. In 2013 werden acht motorfietsen van TT-bezoekers gestolen. In 2014 waren dat er slechts twee en in 2015 ging het om vier. Dat gebeurde vooral bij hotels in de drie noordelijke provincies. De politie probeert dit jaar wederom met toezicht en preventie zoveel mogelijk diefstallen te voorkomen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met hoteleigenaren in het Noorden van het land. De eigenaren van motoren kunnen zelf ook het nodige doen om diefstal te voorkomen. Stal uw motor altijd in een goede stalling, gebruik uitsluitend goede sloten, maak uw voertuig ‘vast aan de grond’ of aan speciale motorpalen en zorg er voor dat in uw motor een startonderbreker is gemonteerd.

Geen waardevolle spullen in je tent!

Ook op de TT-campings vonden de afgelopen jaren de nodige diefstallen van spullen uit tenten plaats. De politie adviseert u om waardevolle spullen zoals smartphones, tablets, fototoestellen en uiteraard portemonnees bij u te houden.

Berichtgeving van de politie over de TT vindt u op www.politie.nl en op deze facebook pagina. Daarnaast maakt de politie gebruik van de twitteraccounts @poldrenthe en @politieassen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen