Samenwerking Asser Courant.nl met Drenthe Journaal

DELEN
ASSEN – Jarenlang werden nieuwssites door papieren versies van het nieuws of door regionale collega’s die zich graag willen meten met de landelijke media, uitgemaakt voor parasieten. Ook worden deze sites vaak betiteld als niet hoogwaardig qua journalistiek.

In deze tijd komt men daar langzamerhand op terug. Te zien is dat de zogeheten ‘geijkte media’ de trend aan het volgen is van de ‘pioniers’ op het internet. Websites worden haast gekloond. Het ‘verdienmodel’ en de templates ‘bijna’ één op één overgenomen en paniekerig wordt er iets gedaan aan website optimalisatie.

Sinds enkele jaren telt Assen 14 website op het gebied van nieuws. Over het algemeen brengen ze in hoofdlijnen allemaal hetzelfde. Dit ‘zelfde’ is ook het ‘slechtste’ nieuws, want zoekmachines nemen ‘duplicate content’ niet graag op. Daarnaast staat op bepaalde sites het nieuws achter een ‘betaalmuurtje’, je moet abonnee zijn en betalen om verder te kunnen lezen. Hier haakt de consument in het Noorden echter af. Er zijn immers genoeg websites waar je nieuws en achtergrond items rijkelijk kunt lezen, maar het scoort ook niet in zoekmachines als bijvoorbeeld Google.

Een website die zich de afgelopen jaren heeft opgewerkt naar de top 3 van nieuwssites is Assen en directe omgeving is de Asser Courant.nl. De site beslaat momenteel zo’n 19% online bereik in Assen en wijde omgeving. Goede tweede met 38% is de website van RTV Drenthe en op de eerste plaats Nieuws in Assen met ruim 52% online bereik. Serieuze kandidaten dus…en dat is niet onopgemerkt gebleven.

Samenwerking Asser Courant.nl – Drenthe Journaal per 1 mei

SEO Nieuws AssenRobbert Willemsen van De Asser Courant is per 1 mei aanstaande werkzaam voor Koninklijke Boom uitgevers in Meppel. De oprichter van Asser Courant.nl fuseert nu met het Drenthe Journaal dat slechts 13% aandeel heeft in het online bereik van nieuws in Assen en directe regio. Ook de inkomsten van advertenties zoals Adsense vielen behoorlijk laag uit op Drenthe Journaal. ‘Een dikke hand vol stuivers’ meer deed het maandelijks niet qua opbrengst. Daarnaast heeft de site een laag bereik op social media zoals Facebook en Twitter.

Met de versterking van de Asser Courant.nl zal het marktaandeel iets aantrekken. De prognose is dat de websites samen zo’n 25% aandeel zullen beslaan binnen een jaar. Wie volgt…?

Foto: Screen Website Asser Courant


2Divorce Assen


Bowlen in Assen