Samenwerking Bibliotheek Assen en De Nieuwe Kolk

DELEN

ASSEN – Vanaf het nieuwe cultureel seizoen werken Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk samen in het glossy magazine Beleef! Het blad valt de komende dagen huis aan huis in de bus bij inwoners van de gemeente Assen. Het magazine is volledig ontwikkeld en samengesteld door Bibliotheek Assen en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk.

Het blad verschijnt in een oplage van 31.000 exemplaren. Ruim 28.000 hiervan worden huis aan huis bezorgd bij inwoners van de gemeente Assen. De andere 3.000 exemplaren worden via uitgiftepunten zoals De Nieuwe Kolk en VVV verstrekt. Beleef! verschijnt drie keer per seizoen: in augustus, december en februari.

Veel raakvlakken

Bezoekers van de bibliotheek komen ook in het theater en de bioscoop en omgekeerd. Bovendien hebben de kunstdisciplines veel raakvlakken. Want regelmatig zijn er bewerkingen van boeken tot films en voorstellingen te zien of inspireert een voorstelling of film om in de bibliotheek verdere informatie te zoeken.

Burgemeester Marco Out en Mont Vertoux

Een fraai voorbeeld is het interview met burgemeester Marco Out, die vertelt over de boeken die hem inspireerden om wielrenner te worden, de beklimming van Mont Ventoux en de voorstelling die naar aanleiding van het boek Ventoux is gemaakt. In het magazine staan verder onder meer een interview met Johnny de Mol en een column van regisseur Dick van den Heuvel.

Het blad is te downloaden via www.bibliotheekassen.nl/beleef