Samenwerking Gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap

DELEN

ASSEN – Op maandag 21 september tekenden gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap een intentieovereenkomst om langjarig te gaan samenwerken. In het nieuwe duurzaamheidscentrum in het Asserbos komt een programma vol educatie, informatie en activiteiten. De gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap gaan samenwerken om dat programma vorm te geven.

Wethouder Harmke Vlieg is blij met de samenwerking: “Er zijn al diverse partijen die hun steentje bijdragen aan het programma in het Duurzaamheidscentrum. Met deze nieuwe samenwerking met Het Drentse Landschap verstevigen we die programmering aanzienlijk verder, niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief. Het Drentse Landschap heeft veel ervaring in het beheren en opzetten van informatiecentra en het verzorgen van activiteiten, ook in samenwerking met andere partijen en vrijwilligers. Dat zij regie willen gaan voeren in samenwerking met ons team van Natuur- en Milieu Educatie geeft een flinke impuls aan het centrum.”

Ook directeur Erik van der Bilt van Het Drentse Landschap kijkt uit naar de samenwerking: “We starten op 1 januari 2016. Voor ons is het Duurzaamheidscentrum een prachtige locatie om ook onze achterban in Assen en omstreken te kunnen ontmoeten. Samenwerking met de partijen in het centrum biedt een prachtige kans om met z’n allen vorm te geven aan een bredere duurzaamheidsgedachte in Assen.”

Aanstaande woensdag opent het nieuwe Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. Het Duurzaamheidscentrum biedt plaats aan allerhande partijen en organisaties en wil een plek zijn waar je laagdrempelig informatie kan vinden over duurzaamheid. Alle ‘bewoners’ van het centrum zijn bij de opening betrokken, zoals IVN, praktijkschool Pro Assen en Stichting Phusis, die beheer en horeca verzorgt. Aanstaande zaterdag en zondag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud in het feestelijke openingsweekend. Zaterdagavond geeft Govert Schilling een lezing.