Samenwerkingsconvenant Asser voetbalverenigingen

DELEN

ASSEN – Op woensdagavond 22 april is in de raadszaal van het gemeentehuis in Assen het “Samenwerkingsconvenant Asser voetbalverenigingen”  ondertekend. De ondertekening van het convenant door de voorzitters van de verenigingen, of hun afgevaardigden, vond plaats onder leiding van spreker en oud-scheidsrechter Ben Haverkort.

Gedurende het voetbalseizoen 2014-2015 hebben de scheidsrechters-coördinatoren van de Asser voetbalclubs Achilles 1894, ACV, Asser Boys, FC Assen, LEO Loon en LTC aan dit convenant  gewerkt. De verenigingen willen hiermee verregaande samenwerking ontplooien op het gebied van ontwikkeling en ondersteuning van de arbitrage in het voetbal.

Hoofddoel hierbij is bij alle verenigingen  een veilig sportklimaat te bewerkstelligen waarbij eenieder; scheidsrechter, speler, trainer etc., op een plezierige manier zijn of haar hobby kan bedrijven. Respect, normen en waarden zullen bij iedere club op dezelfde manier uitgedragen worden, maar iedere club zal wel zijn eigen identiteit behouden. Daarnaast gaan de clubs samenwerken op het gebied van opleiding van arbiters. Verder gaan de verenigingen elkaar ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een goed scheidsrechters beleid.

De voetbalclubs uit Assen zijn hiermee de eersten in Nederland waar een dergelijk initiatief is ontwikkeld. De verenigingen krijgen hierbij ondersteuning van de KNVB, waarvan Thijs Rozeboom als afgevaardigde plaatsnam in het overleg, de COVS Centraal Drenthe en de gemeente Assen.

De voorzitters bij het bord van Asser Arbitrage. Van links naar rechts:

Stephan Hogeveen (secretaris FC Assen), Peter Kuntz (voorzitter ACV), Jan Ubels (secretaris LEO Loon), Jan Puper (voorzitter Asser Boys), Ronald Keen (voorzitter Achilles 1894), Jan Rozema (voorzitter LTC).