Samsom in Assen voor gesprek over kandidatuur lijsttrekkerschap PvdA 

DELEN

ASSEN – Op zondagmiddag 23 oktober komt Diederik Samsom naar Assen om in gesprek te gaan over zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017.

Het gesprek vindt plaats bij Fellini Assen aan de Vaart N.Z. 2. Iedereen is welkom. Vanaf 14.00 uur zijn de deuren open en het gesprek duurt van 14:30 tot 16:00 uur.

Samsom is de eerste kandidaat lijsttrekker die zich heeft gemeld. Op doorknokken.nl vertelt hij over zijn motivatie om opnieuw de PvdA-lijst aan te voeren. Samsom: ”Vier jaar hard werken levert resultaat op. De werkloosheid daalt, de armoede neemt af, de hoeveelheid duurzame energie groeit snel en meer mensen krijgen een vast contract. Nederland herstelt. Maar we zijn er nog niet. Want nog niet iedereen profiteert van het herstel. En ons ideaal van één verbonden samenleving staat onder druk. Het is nu tijd voor een nieuwe toekomstagenda voor Nederland. Waarin onderwijs weer de belangrijkste investering van de overheid wordt. Die het ideaal van een volledig duurzame samenleving waarmaakt. En waarmee we samen bouwen aan een samenleving waarin iedereen veilig is en zichzelf kan zijn, ongeacht je huidskleur, kleding, afkomst of religie. Samen met u wil ik doorknokken om deze agenda waar te maken. Er is nog zoveel te doen.”

Kandidaat lijsttrekkers kunnen zich tot 24 oktober melden. Als er twee of meer kandidaten zijn wordt de lijsttrekker gekozen door de leden van de PvdA. Deze ledenraadpleging vindt plaats van 24 november tot donderdag 8 december.

Meer informatie is te vinden op www.doorknokken.nl.