Schaap doodgebeten! Is de wolf weer terug in Drenthe?

DELEN
ASSEN – In maart 2015 werd in Drenthe voor het eerst in 150 jaar een wolf gespot. Het dier, dat afkomstig was van een roedel in Duitsland, trok langs Assen richting Kolham in Groningen om vervolgens Duitsland weer in te trekken.

Wolf weer terug in Drenthe?

Augustus 2015 kwam er wederom een melding dat er een wolf was gespot. Ditmaal in de buurt van Veenhuizen. Het dier zou op een landweggetje tussen Veenhuizen en Een hebben gelopen.

Afgelopen zondag heeft een groep mountainbikers vermoedelijk een wolf gezien. De groep fietsers zou het beest hebben gespot tussen Borger en Exloo.

Schaap doodgebeten

Op het natuurterrein Hondsrug Hunzebos, gelegen aan de Exloërweg tussen Exloo en Odoorn vermoedelijk zondag een schaap doodgebeten. Vermoedelijk is dit gebeurd in de ochtenduren.

De linker-voorpoot van het schaap is eraf gereten, de wolsporen wijzen op een achtervolging. Mogelijk door een grote hond dan wel een ander dier. Het letsel en het schaap zijn te groot voor een vos.  De politie Zuid-Oost Drenthe meldt op social media: “Wij zijn ervan op de hoogte, zoals inmiddels ook in de media bekend is, dat er mogelijk een wolf is gesignaleerd in gebied Zuid-Oost Drenthe. Het is nog geheel onbekend of dit zo is en of de wolf de mogelijke oorzaak is van dit doodgebeten schaap. In deze gebieden van Staatsbosbeheer geldt in ieder geval een losloop verbod voor honden, tenzij anders is aangegeven, dit is niet voor niets”.

De politie is in ieder geval opzoek naar getuigen die iets van het voorval hebben gezien of mensen die hun hond los hebben gehad in dit gebied. Bel dan met 0900-8844 en geef het volgende nummer door 2016094094 – SB.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen