Scheiden bij een scheidingsbemiddelaar of een advocaat-mediator?

DELEN
ASSEN – Willen jullie scheiden, maar kunnen jullie niet meer door één deur? In dat geval kunnen jullie het beste allebei een advocaat inschakelen. Je hebt dan geen direct contact meer met je partner, dat loopt immers via twee advocaten, maar in de regel is dit niet in het belang van de scheidende partners en hun kinderen.

Vaak loopt een dergelijke ‘vecht’ scheiding uit in langdurige en kostbare procedures. Scheidende partners hebben dan moeite om een nieuwe start te maken met hun leven in deze periode en kinderen zijn vaak de dupe. Hoe kunnen ze een goede verstandhouding met beide ouders hebben en houden als deze langdurig met elkaar in conflict zijn?

Een advocaat-mediator of een scheidingsbemiddelaar

Een advocaat-mediator benadert jullie scheiding vanuit zijn of haar juridische achtergrond. Mediation-technieken worden ingezet om jullie beiden op het spoor te krijgen van een juridische scheiding, volgens de aanwijzingen van de wet.

De wet biedt veel ruimte aan scheidende partners om tot een evenwichtige scheiding te komen. Als scheidingsbemiddelaar handel ik jullie scheiding uiteraard op juridisch correcte wijze af. Daarbij toets ik de afspraken aan jullie toekomstige situatie. Dat is essentieel voor een goede scheiding; toekomstvaste afspraken, die ervoor zorgen dat beide partners ook nog goed overleg kunnen hebben over de kinderen.

Daarbij werkt een advocaat-mediator tegen een uurtarief. Ervaring leert dat die totale kosten gemiddeld twee keer zo veel zijn als het all-in tarief waarvoor ik werk. Maar weinig advocaten zijn bereid om op voorhand een all-in tarief af te geven. Op het moment dat meer overleg noodzakelijk is om tot goede afspraken te komen, is het goed om te weten dat jullie bij mij geen extra kosten hoeven te verwachten. De kwaliteit van de afspraken staan bij 2Divorce Assen voorop!

Wil je hier meer over weten, neem dan contact met op met Henny Bos via telefoonnummer 06 – 51792900 of mail !


2Divorce Assen


Bowlen in Assen