Schilderijenveilig voor Van Dam Orgel succesvol verlopen

DELEN
ASSEN – Het restaureren van het van Dam Orgel in de Jozefkerk kost veel geld. Om de kas te spekken werd zaterdag een veiling van schilderijen gehouden. Dat was een groot succes. De bijdrage aan het orgelfonds was 1500 euro.

De restauratie van het orgel is in volle gang en dus stromen de rekeningen met regelmaat binnen. Daar tegenover staat, gelukkig, een binnenkomende geldstroom door giften en acties. Zaterdag werden dus 70 schilderijen geveild. Pam Houtsma en Johanna de Vries hebben deze schilderijen gemaakt en gratis beschikbaar gesteld voor het orgelfonds. Uiteindelijk heeft de opbrengst van deze kunstwerken € 1.500 opgebracht.

Niet alle schilderijen werden verkocht dus broedt de organisatie nu op een mogelijkheid deze schilderijen bij een andere actie alsnog te verkopen.

Geslaagde schilderijenveiling Jozefkerk Assen

“Het was een geslaagde veiling en een mooie opbrengst. Zo komen we financieel gezien elke keer een stap dichter bij het einddoel, namelijk het gerestaureerde Van Dam Orgel,” zegt een tevreden Henk Nijland van de organiserende kerkenraad van de Jozefkerk.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen