Schoenenfabriek hoopt op doorstart of overname

DELEN

Assen – De Schoenenfabriek heeft afgelopen maandag zijn faillissement aangevraagd. Op hun Facebookpagina staat een korte uitleg en de mededeling dat zowel winkel als webwinkel voorlopig geopend blijven.

“Misschien heb je het al ergens gelezen, maandag 20 maart heeft De Schoenenfabriek B.V. zijn faillissement aangevraagd bij de Rechtbank van Groningen.

De reden: De bank heeft besloten onze kredieten te bevriezen, het aantal winkels en voorraad was te snel gegroeid en vervolgens te langzaam geslonken. Ook hebben wij het afgelopen jaar, het net als vele retailcollega’s moeilijk gehad en dus te veel voorraad gehad en deze met hoge kortingen moeten verkopen.

Na overleg met de curator zullen de winkels en webwinkel de komende periode geopend blijven, waar iedereen met geweldige kortingen nog een paar echte “Schoenenfabriek” schoenen kan bemachtigen.

Wij willen iedereen bedanken voor hun reacties en steun. We hopen dat ook in de komende periode je vertrouwen en liefde voor De Schoenenfabriek blijft.

Ondertussen werken wij dus gewoon door en hopen snel een doorstart of overname te realiseren. Met de bekende lef, liefde & authenticiteit voor schoenen!

Berend Ziengs, eigenaar De Schoenenfabriek”