Schrijver Auke Hulst bezoekt het Dr. Nassau College

DELEN

Assen – De bekende schrijver Auke Hulst bezoekt dinsdag 19 september a.s. de locatie Quintus van het Dr. Nassau College. Auke Hulst is auteur van opmerkelijke boeken als ‘Kinderen van het Ruige Land’ en ‘En ik herinner me Titus Broederland’. In het kader van Literatour, de boekenweek voor jongeren, hebben de vakgroep Nederlands en de mediatheek de krachten gebundeld en hebben zij de school aangemeld voor de schrijverstournee.

Ieder jaar organiseert Literatour een schrijverstournee. Dit is een initiatief van Stichting CPNB en Stichting Lezen. Bekende Nederlandse schrijvers trekken door het land en bezoeken scholen die zich voor de schrijverstournee hebben aangemeld. Vraag en aanbod worden vervolgens op elkaar afgestemd. Wij zijn zeer verheugd dat wij Auke Hulst bij ons op school mogen verwelkomen. Hij zal twee workshops geven aan onze vwo 5 leerlingen. Iedere leerling uit vwo 5 ontvangt een exemplaar van 3Pak: een korte verhalenbundel die bestaat uit drie delen.

Het bezoek van een bekende schrijver heeft tot doel om het lezen te stimuleren en daarnaast is het natuurlijk voor de leerlingen ontzettend leuk om een lezing van een bekende schrijver bij te wonen.

Het Dr. Nassau College locatie Quintus biedt in alle lesprogramma’s de mogelijkheid om de buitenwereld binnen te halen. Bij onze talentrichtingen sport, ondernemen, technasium, en cultuur is het een vast onderdeel van het programma, bij de andere vakken bieden wij waar mogelijk de faciliteiten aan.

Het Dr. Nassau College is een brede, openbare school voor voortgezet onderwijs voor de stad Assen en de omliggende regio. Met vijf verschillende locaties in Assen, Beilen, Gieten en Norg biedt het Dr. Nassau College keuze uit vrijwel alle types onderwijs. De locatie Quintus in Assen is een school voor havo, atheneum, gymnasium en Technasium en is CultuurProfielSchool.

Website: Auke Hulst