Schrijversvakschool Groningen geeft kennismakingslessen fictie, non-fictie en zakelijk schrijven

DELEN

Assen – Schrijversvakschool Groningen geeft een openbare les schrijftechnieken. Deze les is geschikt voor iedereen die is geïnteresseerd in literair, journalistiek of zakelijk schrijven. Aan het begin van de les licht Pauline Durlacher, directeur van Schrijversvakschool Groningen, het programma voor het komende semester toe.

Gratis
De les begint om 19.00 uur en is gratis, maar reserveren is gewenst.

Kennismakingsles
De kennismakingsles vindt plaats op donderdag 31 januari 2019 in het Praedinius Gymnasium aan de Turfsingel 82 in Groningen. De avond duurt tot ongeveer 21.45 uur. Na afloop van de les is er tijd voor overleg en kan werk worden ingeleverd voor een gedetailleerd advies. Graag reserveren via 06 14771011 of per mail via contact@svsgroningen.nl.

Over Schrijversvakschool
Schrijversvakschool Groningen verzorgt opleidingstrajecten in fictie en in non-fictie. Er zijn mogelijkheden voor wie net begint met schrijven, voor wie zich breed wil ontwikkelen, maar ook voor wie al verder is in een specifiek genre of juist zakelijk wil leren schrijven. Ieder niveau kent toelatingseisen en voorwaarden. De student kiest de zwaarte en werkdruk van het programma.

Om goed te schrijven heb je talent nodig.
Om je talent te ontwikkelen heb je techniek nodig.
Techniek kun je trainen.
In de openbare les ervaar je wat die training oplevert.

Schrijversvakschool Groningen, de schrijversvakschool voor Noord-Nederland, biedt deeltijdtrajecten aan voor beginners en gevorderden in Groningen en Zwolle.

Fictie
Aan de afdeling fictie van de school kunnen studenten lessen volgen in poëzie, proza, essay, toneel, scenario en in schrijftechnieken.

Non-fictie
Bij de afdeling non-fictie staat de schrijvende kant van de journalistiek centraal, studenten volgen lessen interview, reportage, blog, onderzoeksjournalistiek. De nadruk ligt op de literaire vormen van non-fictie.