Schutters balletjespistool door politie opgepakt

DELEN

ASSEN – De politie in Assen heeft de jongens die dinsdagmiddag een 11-jarig meisje en een 9-jarige jongen in de Frans Halsstraat hebben beschoten met een balletjespistool opgespoord. Het gaat om twee jongens van 14 en 15 jaar uit Assen. Na de melding startte de politie een onderzoek en werd er een burgernetmelding en een getuigenoproep gedaan. Tijdens het onderzoek zijn vier incidenten naar voren gekomen.

Dinsdagmorgen werd een 15-jarige jongen in de Pelikaanstraat bedreigd met een balletjespistool. Daders waren een 15-jarige jongeman uit Gieten en een 13-jarige jongen uit Wijster. Het wapen was eigendom van de inwoner van Wijster. Het pistool werd door zijn ouders vernietigd.

Tussen de middag werd een jongen op school in Assen bedreigd door een 14-jarige jongen uit Assen. De 14-jarige heeft hierbij zowel in de aula van de school als buiten voor de school geschoten. Het wapen was eigendom van de 13-jarige jongeman uit Wijster. De daders en overige betrokken leerlingen zijn een week door de schoolleiding geschorst.

Bij het incident in de Frans Halsstraat waren de eerder genoemde 14-jarige Assenaar en een 15-jarige plaatsgenoot betrokken. Het balletjespistool dat daarbij gebruikt werd was eigendom van de 15-jarige Assenaar. De daders bekennen dat er is geschoten op de kinderen maar beschuldigen elkaar. Het duo wordt er tevens van verdacht hierna in Assen een 11-jarige jongen met het balletjespistool te hebben bedreigd.

De politie maakt proces-verbaal op.