Scooter- en motorraces TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day

Gratis toegankelijk motorsportevenement op 6 en 7 augustus

DELEN
ASSEN – Op 6 en 7 augustus laten vele tientallen coureurs tussen de 10 en 50 jaar in diverse klassen van motoren, scooters en brommers spectaculaire wedstrijden zien in de strijd om het Nederlands Kampioenschap.

De races zijn onderdeel van het motorsportseizoen van de SOBW. De TT Junior Track is direct gelegen naast het grote TT Circuit en is gratis toegankelijk tijdens de GAMMA Racing Day.

Naast de reguliere trainingen en wedstrijden tijdens het weekend van de GAMMA Racing Day  worden er ook op gezette tijden stuntshows verzorgd door STUNTER 13. Normaal gesproken is deze waaghals op twee wielen van een afstand te bewonderen vanaf de tribunes op het TT Circuit. Op de TT Junior track kan het publiek zijn shows van heel dichtbij bekijken.

De jongens en één meisje van de Yamaha R125 cup – Powered by GAMMA zullen zoals elk jaar naast hun wedstrijden op de TT Junior Track, op zondag 7 augustus ook een demonstratie verzorgen op het grote circuit.

Was de Supermotard op asfalt Challenge vorig jaar nog een demonstratie, dit jaar is deze populaire klasse een volwaardig kampioenschap binnen de SOBW. Op beide dagen zullen vele coureurs gaan strijden om de punten.

Regionale rijders

Het aantal regionale rijders uit Drenthe is goed vertegenwoordigd. In het Molenaar NSF 100 Championship rijden Dion Otten uit Assen, Nick Gepken en Dinand Heijnen uit Erica, Marnick Kloosterman uit Coevorden en Roy Klompmakers uit Nieuw Weerdinge. . In de Yamaha R125 cup – powered by GAMMA rijdt stadsgenoot Thorben Scheper. Deze coureurs laten graag voor eigen publiek zien wat zij in huis hebben en zullen daarom extra gemotiveerd zijn om in Assen punten te pakken.

Verschillende klassen

Het SOBW-motorsportseizoen telt 14 wedstrijden en deze worden op verschillende circuits in Nederland verreden. In elke klasse wordt aan het eind van het seizoen een Nederlands Kampioen gehuldigd. De diverse wedstrijdklassen zijn samengesteld op basis van de verschillende soorten brommers en racers, de ervaring van de rijder en de toegestane mate van tuning. Door de grote verscheidenheid aan klassen biedt de SOBW, de organisator van deze wedstrijden, een laagdrempelige manier van betaalbaar racen voor iedereen aan.

Zo zijn er opstapklassen voor de jeugd via het Molenaar NSF100 Championship en de Yamaha R125 Cup – Powered by GAMMA. Scooterliefhebbers rijden in 3 klassen: de Malossi ScooterMatic Replica Cup is een specifieke opstapklasse voor de beginners, de Topscooterklasse biedt de gevorderde rijders een hoog competitief niveau en de SuperScooter 4Stroke is een nieuwe klasse met 4-takt scooters.
Nieuwe klasse

Het “Supermotard op asfalt” kampioenschap biedt supermotard rijders die niet graag in het zand rijden een kampioenschap op louter asfalt.

Tijdstip

In de ochtend worden in alle klassen de vrije trainingen en kwalificatietrainingen afgewerkt. ’s Middags worden de wedstrijden in 2 manches gereden. De dag begint rond 10.00 uur en zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen