Scuderia Toro Rosso merchandise als zoete broodjes over de toonbank

DELEN

ASSEN – Formule 1 geniet momenteel ongekende populariteit in Nederland. Met Max Verstappen als nieuwe Nederlandse troef in de hoogste regionen van de autosport zitten vele autosport liefhebbers tijdens F1 races steevast aan de buis gekluisterd.

Indien de populaire Limburger dan in ons eigen land een demonstratie geeft in RB7 Scuderia Toro Rosso gehulde race bolide dan stroomt het publiek massaal naar het circuit. Eind juni gaf de 17-jarige Max Verstappen zijn eerst demo in een F1 op het circuit van Zandvoort tijdens de Zandvoort A’Italia. Tienduizenden bezoekers vergaapte zich aan het ‘snelle’ optreden, maar brachten ook een bezoek aan de merchandise truck van Red Bull, Scuderia Toro Rosso en fanshop van Max Verstappen. Deze was aan het eind van de dag totaal leegverkocht.

Tijdens de eerste dag van de Gamma Racing Day op het TT Circuit was dit niet anders. Nadat bezoekers getrakteerd waren op de F1 demo, trok het massaal naar de merchandise truck en kleurden de paddock van het TT Circuit al gauw in de Red Bull – Scuderia Toro Rosso kleuren.

Voor zondag staan nog twee demonstraties van Max Vertappen op het programma tijdens de Gamma Racing Day 2015. De verwachting is dat tussen de 80.000 en 100.000 bezoekers zondag naar het gecombineerde auto- en motorsport evenement zullen komen. De merchandise truck zal ongetwijfeld aan het eind van de dag uitverkocht zijn!