Sébastien Buemi en Jean-Éric Vergne klaar voor F1-demo Assen

DELEN

Kwam het Formule 1-debuut op het TT Circuit afgelopen editie van de GAMMA Racing Day nog volledig op het conto van de Schot David Coulthard, dit jaar stuurt Infiniti Red Bull Racing twee Formule 1-coureurs naar de hoofdstad van Drenthe.

Sébastien Buemi en Jean-Éric Vergne verzorgen ieder een Formule 1-demonstratie. De Zwitser Buemi krijgt vleugels door in het FIA Formula One World Championship als ‘test driver’ voor Infiniti Red Bull Racing te rijden. Fransman Jean-Éric Vergne komt in de Formule 1 uit voor het talententeam van Red Bull, Scuderia Toro.

De 25-jarige Buemi reed zijn eerste volledige Formule 1-seizoen in 2009 bij Scuderia Toro Rosso terwijl de 2 jaar jongere Fransman Jean-Éric Vergne sinds 2012 actief is voor dit team. Zowel Buemi als Vergne hebben te kennen gegeven dat ze klaar staan om in Assen de Red Bull Formule 1-bolide de sporen te geven en tussen de bedrijven door de nodige handtekeningen uit te delen.

De GAMMA Racing Day op zondag 3 augustus is met de komst van het F1-team van Red Bull het enige evenement in Nederland waar de fans één van de beste en snelste raceauto’s ter wereld op een professioneel circuit in actie kunnen zien. GAMMA’s gratis racedag staat dankzij volle tribunes en een professioneel race- en demoprogramma te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa.

Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar bij onder meer GAMMA Bouwmarkten trakteert de GAMMA Racing Day op een professionele racedag met een unieke sfeer.