Sem Schilt opent Ondernemersdag bij Drentse Zaak

DELEN
ASSEN – Niemand minder dan Sem Schilt opende afgelopen donderdag de Ondernemersdag bij de Drentse Zaak. Met een lengte van ver boven de 2 meter en schoenmaat 50 kun je dus letterlijk spreken van een grote opening.

Sem werd geïnterviewd door Peter Schorer. Een luchtig gesprek met een duidelijk boodschap: Ondernemen is Topsport. Topsport weet Sem alles van, hij is namelijk meervoudig wereldkampioen kickboksen (K1). Sinds de zomer van 2014 maakte hij de overstap naar ondernemer zijn. Hij opende in Zuidlaren een sportschool met de naam Fight Game Academy. Volgens Sem is de geest sterker dan het lichaam. Maar hartproblemen lieten hem zien dat dit keer het lichaam sterker was dan de geest. Zodoende begon hij zijn sportschool met de slogan “Het vechtspel als instrument voor persoonlijke ontwikkeling”. Dit wordt bevestigd door één van de aanwezigen die vertelt dat hij door te sporten sterker blijft, fysiek en mentaal.

De Drentse Zaak

Sem werkt heel transparant. Bij de Fight Game Academy kan iedereen gewoon naar binnen kijken. Men kan zien wat er binnen gebeurt. “Ouders kunnen door de ramen gluren hoe hun kinderen sporten. En een kind dat niet gezien wil worden door zijn ouders, kan altijd nog achter een muurtje wegkruipen”, zegt Sem lachend. De aanwezigen luisterden aandachtig. Sem weet waarover hij praat.

Na opening werd er gewezen op de diverse workshops die te volgen zijn. Buiten het pand was er een succesmarkt georganiseerd. Allemaal ondernemers die via de Drentse Zaak hun bedrijf hebben opgestart door het volgen van de workshop “De Ladder naar Succes”.

Een mooi verhaal hierin is de Minion-kachel van Kemkers Speciaalbouw. Een zelfgemaakte haard waarvan vervolgens een foto op Facebook werd geplaatst. Binnen 24 uur leverde dat meer dan een miljoen likes op en diverse opdrachten.

Sindsdien maakt Kemkers verschillende soorten haardkachels en barbecues, waaronder Darth Vader en een Amerikaanse truck met bbq-trailer. Tijdens het Truckstar Festival op het TT Circuit, 30+ 31 juli, is Kemkers ook aanwezig met diverse producten.

Van Ouderenwegwijs, Safe2Go rijlessen tot budgetcoach Hans Roerig, zomaar wat deelnemers aan de markt en het geeft de diversiteit duidelijk aan. Iedere startende ondernemer is welkom bij De Drentse Zaak.

De hapjes en het buffet werden verzorgd door CaterArt Nederland van Martin Meijer en Marlous Zijlstra. Ook zij zijn begonnen via de Drentse Zaak en hebben nu een succesvolle onderneming.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen