Service Dogs viert jubileum op Koopmansplein in Assen

DELEN

ASSEN – Het Koopmansplein in Assen was zaterdag het jubileumpodium van Service Dogs. De Stichting Personal Service Dogs uit Tweede Exloërmond is in 2005 opgericht. Markus Goetz is de grondlegger van Stichting Personal Service Dogs.

Deze organisatie is opgericht vanuit zijn visie om cliënt en hulphond beter op elkaar af te stemmen. Het uitgangspunt is respect voor mens en dier.

De doelstelling van de Stichting Personal Service Dogs is het kosteloos ter beschikking stellen van hulphonden aan mensen met een motorische functiebeperking.

Jubileum Service Dogs

Het 10-jarig jubileum werd feestelijk gevierd in Assen met demonstraties, kraampjes en allerhande leuke dingen voor het publiek om te doen. Voor de kinderen was er een springkussen en groot en klein konden meedoen met een rolstoelparcours met de hulp van honden. Dit alles onder het genot van lekkere hapjes en een heuse verloting.

Grootste demo

Service Dogs geeft zo’n vijf demo’s per jaar. De demonstratie in Assen is echter de grootste op hun agenda. De demo’s werden op het Koopmansplein gegeven met een hulphond die ‘afgekeurd’ is. De hond wordt alleen ingezet tijdens demo’s. Als Service Dogs de hulphonden in opleiding in zouden zetten voor een demo dan raken ze teveel in verwarring, deze worden juist getraind om alleen naar hun toekomstige ‘baasje’ te luisteren. Een opleiding tot hulphond duurt in de regel twee jaar en men begint zo vroeg mogelijk met de opleiding, zo laat een medewerker van Service Dogs tot slot weten.

Foto(s) © M. Babtist – Spiegelgrafie