Showdown British Superbike TT Circuit Assen

DELEN

De Showdown van de British Superbike (BSB) is donderdagmiddag begonnen met een kick off op de Grid van het TT Circuit Assen. De toprijders van het Open Britse kampioenschap zetten de toon van het weekend met een slalomwedstrijd op scooters voor de hoofdtribune. Als dit illustratief is voor de strijd gedurende het weekend, dan staat het publiek heel wat moois te wachten. De rijders gaven elkaar geen duimbreed toe en het was uiteindelijk Chris Walker die de eerste overwinning op zijn naam schreef.

Kevin Valk, die zondag mag starten met een wildcard, had vandaag de eerste kennismaking met zijn Engelse team. “Het begon heel goed, ik kon goed met hen communiceren. Ik ken Assen op m’n duimpje, dus daar willen zij ook wat van leren. En ik ga lekker genieten.” Gekscherend zei de Kawasaki rijder tegen de media dat hij hen weer na de race op het huldigingspodium treft.

De Paddock is ingericht, de Trucks en Hospitality staan uitgelijnd voor de teams, de teamgasten en de toeschouwers. Het publiek kan op de Paddock uitgebreid een kijkje nemen, want een toegangskaart geeft toegang tot alle tribunes én de Paddock. Weekend Passepartout € 35,00 / Dagkaart Zaterdag € 10,00 en Dagkaart zondag € 30,00. Toegang voor de vrijdag is gratis en jeugd tot en met 15 jaar is alle dagen gratis.

Voor meer informatie, het actuele tijdschema en/of kaartverkoop zie www.ttcircuit.com

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie.nl