Showdown British Superbikes Assen

DELEN

Showdown British Superbikes Assen

TT Circuit Assen is van 20 tot en met 22 september voor de tweede achtereenvolgende keer het strijdtoneel van de British Superbikes. De British Superbikes is niet alleen populair vanwege de spectaculaire manier van racen, maar ook omdat er andere regels gelden dan bij andere kampioenschappen. BSB-coureurs rijden met zwaar getunede Superbikes, maar dan zonder alle elektronische hulpjes die de andere klassen wel hebben. Geen traction-control, geen wheelie-control, geen launch-control; niets van dat alles. Dergelijke ‘hulpmiddelen’ zijn niet toegestaan. De coureurs zijn dus zelf voor honderd procent de baas over 1000cc met een dikke 200pk op het achterwiel. De motoren zijn daardoor supersnel en krachtig.

Ook vrouwen deinzen er niet voor terug. Temidden van de mannelijke coureurs domineert Jenny Tinmouth. Als één van de snelste vrouwelijke coureurs weet zij zich in dit competitieve wereldje te handhaven.

Showdown in Assen

Het ‘MCE Insurance BSB’, zoals het kampioenschap officieel heet, werd in 1988 voor het eerst verreden. Er werd de eerste jaren gestart met 750cc motoren. Vanaf 1993 staan er machines met een cilinderinhoud van 1000cc aan de start. Dit seizoen kent de British Superbikes een startveld van 26 rijders plus wellicht een wildcard-coureur. Het kampioenschap wordt verreden over elf evenementen in Engeland en één in Assen. Assen is de eerste in een reeks van drie Showdowns, de allesbeslissende eindfase van de BSB-cyclus.

Kaarten bestellen voor de BSB Assen? Klik hier!