Copywriter Silvana Hagge beschuldigd van plagiaat

DELEN

ASSEN – Elf keer per jaar geeft het VVV in Assen de krant ‘Dit is Assen’ uit. In deze krant schrijft de Assense columniste Silvana Hagge, echter blijkt dat zij het niet zo nauw neemt met copyright. De column ‘Quinoakutten’ van Tim den Besten is door Hagge klakkeloos gekopieerd.

TwitterHagge die haarzelf ‘uitgeeft’ als copywriter, tekstschrijver en journalist ‘steelt’ niet alleen teksten voor haar columns, ook op Twitter gooit ze riant met gekopieerde ‘quotes’ van anderen.

Dit is Assen

Inmiddels is Hagge niet meer bereikbaar voor commentaar en is ook haar website op ‘non actief’ gezet. ‘City Manager’ Ronald Obbens van het VVV in Assen heeft inmiddels in de media laten weten ‘te breken’ met Hagge.

Wat is plagiaat?

Plagiaat of letterdieverij is het overnemen van andermans werk zonder correcte bronvermelding. Hierbij wordt een werk van literatuur, wetenschap of kunst gebruikt en vervolgens gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder vermelding van de oorspronkelijke auteur, waarbij de pleger van het plagiaat het doet voorkomen alsof dit zijn eigen oorspronkelijke werk is. Vaak gaat plagiaat samen met het schenden van het auteursrecht (piraterij), maar dat is niet altijd het geval. (Bron: Wikipedia)