Simon Tahamata geeft voetbalclinic FC Amboina

DELEN

ASSEN – Onder leiding van AFC AJAX technisch trainer Simon Tahamata is zaterdagmorgen een voetbalclinic van start gegaan bij de Asser voetbalclub FC Amboina. Onder zijn begeleiding en samen met een aantal hulp-trainers staat deze oud-international garant voor een voetbalclinic op hoog niveau.

37 jeugdige voetballers in de leeftijd van 8 tot 15 jaar stonden te poppelen om zaterdagmorgen de voetbalschoenen aan te trekken en met de oud-international aan de slag te gaan. De clinic moet voor de Asser club een stimulans zijn voor andere ‘voetballers’ om zich bij de club aan te sluiten. Momenteel gaat het goed met de FC Amboina. Twee elftallen kunnen nu weer spelen en ook is de club bezig om dames te werven voor een voetbalelftal. Via Facebook werd hiervoor een oproep gedaan en 13 dames hebben interesse getoond om te voetballen bij FC Amboina.

Simon Tahamata

Simon is momenteel techniektrainer bij AFC Ajax. Hij is 59 jaar en heeft een internationale carrière als voetballer achter de rug. Hij heeft de jeugd getraind bij diverse internationale clubs. Simon is weer terug bij zijn oude club. Daar traint hij de talentvolle jeugd.

Overige gasten

Tijdens de clinic zullen ook Danny van Dijk (oud-Emmen), Luchien Sahetapy (oud-Veendam), Ignacio Tuhuteru (oud Ajax en FC Groningen) en onder voorbehoud Peter Hoekstra aantreden.

De voetbalclinic bij FC Amboina duurt zaterdag tot en met circa 16.00 uur.