Simulator voorspelt 35% win kans voor Oranje

DELEN

Wetenschapsjournalisten Tim Kraaijvanger en Caroline Hoek van Scientias.nl hebben op hun website een item geplaatst waarin een heuse voetbal simulator van de Vrije Universiteit in Berlijn de wedstrijden analyseert. De uitslag van de simulator ? Nederland heeft woensdagavond 35% kans heeft om van Argentinië te winnen. De simulator zit er ook wel eens naast, want  enkele dagen voor het WK startte, riep de simulator Spanje nog uit tot groepswinnaar en gooide deze Oranje al in de groepsfase naar huis. Sterker nog: geschat werd dat de Spanjaarden maar liefst 16 procent kans hadden op de wereldtitel

De kans dat Nederland van Argentinië wint, wordt door de simulator geschat op 35 procent. Een simpel rekensommetje leert dan dat Argentinië 65 procent kans heeft om voetbalminnend Nederland in diepe rouw te dompelen !

Update

We hadden zo de hoop, dat deze simulator er wederom naast zou zitten. Echter verloor Nederland deze halve finale met 2-4 door penalty’s. Nederland speelt zaterdag in het Estádio Nacional de Brasília ( 22.00 uur Ned. 1 ) tegen gastland Brazilië om de derde plaats.