Sinterklaasintocht Assen in meest oorspronkelijke vorm

DELEN

Al tijden is er een zogeheten Zwarte Pieten discussie gaande of Zwarte Piet nog wel van deze tijd is en zwart mag zijn ?! Veel gemeenten in Nederland passen hun programma tijdens de intocht van de Goedheiligman aan en hebben vorig jaar zelfs beveiliging ingehuurd op het kinderfeest. Gekleurde Pieten,  bruine Pieten of zelfs geheel witte Pieten. Een eindeloze discussie die vandaag ook weer deed oplaaien in het NRC Handelsblad. Assen respecteert de discussie en pakt dit jaar toch groots uit tijdens de intocht van Sinterklaas.

Sinterklaasintocht Assen

Lodewijk Osse voorzitter van de Stichting Sinterklaasintocht Assen stond vandaag als volgt geciteerd in genoemde krant “Onze Sinterklaasintocht zal dit jaar in zijn meest oorspronkelijk vorm zijn en groter dan ooit met zo’n vierhonderd Zwarte Pieten en negen praalwagens. Wij willen laten zien dat wij niet buigen voor protest. We zijn niet doof voor de geluiden en hebben begrip voor iedereen, maar dat moet ook wederzijds zijn”.

Voorzitter Osse laat ons echter weten “Voor de duidelijkheid ! Dit is geen protest intocht en het wordt ook geen protest intocht. Wij verzorgen een Sinterklaasintocht die net zo groot is als anders met Sinterklaas en negen wagens met kinderthema, s en Pieten orkesten. Wij zijn niet doof voor de maatschappelijke discussie omtrent de kleur. Als heel Nederland groen of regenboog Pieten heeft doen wij gewoon mee. In Assen zijn de Pieten al jaren bruin en we gebruiken geen oorbellen meer sinds vorig jaar. Wij hebben alle begrip voor ieders standpunt en gevoeligheden en gaan die niet uit de weg. Met de gemeente Assen is overleg geweest met wethouder Ruud Wiersema en hij heeft een zelfde mening als hierboven genoemd”.

Nieuws in Assen