Skype gesprek met Gokchen Yilmaz Tokgoz over opvang in de regio

DELEN

ASSEN – Op dinsdag 15 december vindt er in Bibliotheek Assen een gesprek plaats met Gokchen Yilmaz Tokgoz, projectleider van de Association for Solidarity with Asylum Seekers and Migrants in Ankara, Turkije.

Het gesprek wordt gehouden via een Skype verbinding in de Bibliotheek. Het aanwezige publiek heeft de gelegenheid om met Gokchen in gesprek te gaan. Het gesprek is een initiatief van de werkgroep Europa’s Rafelende Randen, Vluchtelingenwerk Noord-Nederland, de leden van Jong Assen en Bibliotheek Assen. Het thema van het gesprek is “Opvang in de regio, hoe ziet dat er uit?”.

Opvang in de regio is een veel gehoord alternatief voor het opvangen van de honderdduizenden vluchtelingen die massaal huis en haard hebben verlaten vanwege de oorlogssituatie in hun eigen land. Tijdens het gesprek met Gokchen komen we meer te weten van de situatie in de regio. Hoe ziet de opvang voor twee miljoen vluchtelingen in de grensstreek Turkije/Syrië er uit? Hoe kijken de Turken daar tegen aan? Hoe is het voor jongeren in de opvangkampen? En wat is hun toekomstperspectief? Deze en vele andere vragen zullen de revue passeren tijdens het skype gesprek op 15 december a.s.

Het programma

De avond begint met een live skype gesprek met Gokchen Yilmaz Tokgoz. Zij is werkzaam bij de Association for Solidarity in Ankara, een organisatie die zich inzet voor asielzoekers en migranten. In woord en beeld zal Gokchen ons informeren over de realiteit van opvang in de regio.

Dinsdagavond 15 december 2015
20.00-21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Bibliotheek Assen in De Nieuwe Kolk (1e etage)
Toegang gratis

Reserveren ? Klik hier !