Slagerij van IJsselmuiden bestaat 10 jaar

DELEN

ASSEN – Terwijl veel ondernemers klagen over terugval in hun omzet, hoor je het slagersechtpaar Van IJsselmuiden niet klagen. Deze maand vieren zij hun tien jarig bestaan in Bovensmilde.

Deze maand vieren ze hun 10-jarig bestaan in het dorp, dit doen ze met onder anderen een enveloppen-spel waarbij mooie prijzen te winnen zijn als vleespakketten en barbecue pakketten. “We hebben deze zaak in juli 2005 overgenomen en het bevalt ons prima”, aldus Pieter van IJsselmuiden. De slagerij vormt samen met de supermarkt het mini-winkelcentrum in het dorp. Het succes is voor de slager makkelijk te verklaren “We zijn heel actief op onze website en social media. Onze specialiteit is de barbecue. Klanten kunnen alles zelf samenstellen en we leveren van mei tot oktober in de hele regio en ver daarbuiten. Van Veenhuizen, Dwingeloo tot Haren en Groningen, maar ook heel veel in Assen”.

Het slagers duo levert louter vers vlees en producten uit de regio “Ons rundvlees komt hier uit Drenthe. Van runderen die lopen langs de Drentse Aa. Ook ons varkensvlees komt uit het Noorden van het land”. Zijn vrouw Bea vult aan “Naast vlees hebben we veel verse salades, we maken alles zelf en zo vers mogelijk klaar”. De drukste periode voor het slagersechtpaar zijn de kerstdagen “Maar ook met de TT hebben we het hartstikke druk. De zomerperiode, dat is ook hoogtij voor ons”.

De BBQ blijft echter hun specialiteit, maar daarnaast levert het echtpaar bijzonder veel ‘vers’ vlees aan de Molukse gemeenschap in Bovensmilde en ver daarbuiten “We verkopen veel ribbetjes. Die hakken we in kleinere stukken en daar wordt een speciaal gerecht van gemaakt. Wij noemen het hier Molukse ribbetjes. Uit heel Nederland komen ze het hoofdingrediënt halen in Bovensmilde”, aldus slager Pieter van IJsselmuiden.

Naast de enorme keuze in de slagerij voorziet het echtpaar haar klanten ook van vers brood en kaas “In het dorp zit naast de supermarkt geen bakkerij of kaasboer. We leveren aan een aantal klanten veelal op bestelling”.

Meer informatie? BBQ? Klik hier !