Slaven in Drenthe?

DELEN
ASSEN – De bekende Asser live-Skype interview reeks Europa’s Rafelende Randen gaat dit keer over mensenhandel en moderne slavernij.

Slaven in Drenthe? Mensenhandel en slavernij

Het lijkt iets van voorbije eeuwen en iets wat we al lang geleden achter ons hebben gelaten. Maar toch: mensenhandel en slavernij zijn schering en inslag. Ook in onze moderne wereld en ook in Nederland.

Jaarlijks worden honderduizenden mensen de EU binnengesmokkeld door mensenhandelaren die er miljarden mee verdienen. Volgens schattingen leven er ongeveer 800.000 mensen als slaaf binnen de EU. Het gaat vaak om seksuele uitbuiting maar er is ook sprake van dwangarbeid.

Interview mensenrechtenactiviste Lina Vosyliute 

In dit laatste live Skype interview van het seizoen wordt de Litouwse mensenrechtenactiviste Lina Vosyliute geïnterviewd. Lina werkt bij het Centre for European Policy Studies. Zij is onder meer betrokken bij onderzoek naar de positie van vrouwen die uit de Baltische Staten dmv mensensmokkel in West-Europa terecht komen.

De avond wordt mede georganiseerd door het Netwerk Vrouwen FNV Noord, BuroRens en het Leger des Heils Noord.

Dinsdag, 16 februari om 20.00 uur aan Flexible Workplace Assen, Overcingellaan 17. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen