Sloop NS Station Assen van start

DELEN
ASSEN – Vanmiddag is het startsein gegeven voor de sloop van het NS Station. Assen neemt afscheid van het ‘oude’ stationsgebouw.

Wethouder Harmke-Vlieg gaf donderdagmiddag rond 15.30 uur het startsein voor de sloop door de klok van het NS Station op 12 uur te zetten. Daarna kon de heren ‘slopers’ van Bork sloopwerken aan de slag. Het logo van de NS is inmiddels verwijderd van het gebouw.

Vernieuwing Stationsgebied

Het Stationsgebied ligt aan de Stadsboulevard (Overcingellaan). Hier komt veel verkeer samen. Trein, bus en taxi brengen dagelijks duizenden mensen van en naar de stad.  In het Stationsgebied liggen nieuwe kansen. Het nieuwe station met onder anderen een nieuw stationsgebouw, en plein maakt het mogelijk de woonwijk Assen Oost bij het Stationsgebied en het centrum te betrekken.

Ook wordt de toegang tot het station en de verbinding met bus en fiets verbeteren. Het autoverkeer kan makkelijker doorstromen. Een groot plein aan het station leidt voetgangers naar het centrum van de stad. Doorgaand rijverkeer wordt via een tunnel onder het plein geleid. Hierdoor ontstaat een scheiding van doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer en wordt het fraaie Erfgoedkwartier met de Brink en de groene singels beter bereikbaar.

Omliggende winkels en horeca in het centrum worden nog toegankelijker. Verder komt er een perrontunnel met liften aan oost- en westzijde die leidt tot een betere verbinding tussen Assen-Oost en de binnenstad. In het project Stationsgebied werken we nauw samen met NS en ProRail.

Foto © M. Babtist – Spiegelgrafie


2Divorce Assen


Bowlen in Assen