Sneeuw

DELEN
COLUMN – Alweer een mooie winterdag. Overal in het nieuws kom je het weer tegen. Nu is het weer altijd al een gewild gespreksonderwerp en vooral een gemakkelijk gespreksonderwerp. Maar als de wereld wit is gekleurd, dan heeft echt iedereen het over het weer.

Foto’s worden van alle kanten aangeleverd, snowboots komen uit de kast, warme kleding mag eindelijk aan en iedereen mag zich weer even kind voelen. Natuurlijk, je doet net alsof je je kinderen stimuleert om een sneeuwpop te maken, maar stiekem vinden we het zelf maar al te leuk om ouderwets met de sneeuw te spelen.

Maar dan moet je de weg op. Lang leve de weersites die je op de hoogte houden van de toestand op de weg. Als er buien worden voorspeld willen we het liefst precies op de seconde weten wanneer ze zullen vallen. Zo kunnen we dan proberen er een beetje rekening mee te houden. Eenmaal op de weg verbaas je je over het gedrag van sommigen. Is er een advies om je snelheid aan te passen, maak je toch af en toe mee dat er iemand blijkbaar zoveel haast heeft dat alle risico’s genomen worden. In plaats dat ze dan iets eerder van huis gaan of dat ze gewoon accepteren dat ze iets later op de plaats van bestemming zijn. Jammer is dat, zo kun je je medeweggebruikers de stuipen op het lijf jagen.

Blij ben ik met al die strooiploegen. Bij nacht en ontij staan ze klaar om te zorgen dat wij met z’n allen een beetje redelijk de weg op kunnen. De strooier aan, de schuiver voor de auto of tractor en proberen het weer de baas te worden. Vandaag hebben ze de strijd tegen de elementen toch weer gewonnen.

En dus hoeven wij met z’n allen maar één ding te doen….genieten van deze mooie wereld. Een mooie lange wandeling door de sneeuw, het kraakt onder de voeten. Een zonnebril is niet overbodig, de zon laat de mooie witte wereld schitteren.

Laten we met z’n allen afspreken dat als de wereld niet zo mooi wit meer is, dat we de wereld nog wel laten schitteren en genieten van elke dag!


2Divorce Assen


Bowlen in Assen