Snelheid aan banden, buurtfeest voor veiliger Assen-Oost

DELEN

ASSEN – Op zaterdag 26 september, nationale burendag, vragen de buurtbewoners van Assen-Oost met verschillende activiteiten aandacht voor een passende snelheid in een mooie en veilige wijk. De maximumsnelheid van 30 kilometer wordt te vaak overschreden.

Alleen al in de Pelikaanstraat zijn er per maand zo’n 600 snelheidsovertredingen. Daarom willen de bewoners op ludieke wijze de gemeente Assen stimuleren om de verkeersveiligheid in Assen-Oost te vergroten.

De activiteiten starten om 10:30 uur en duren tot 11:45 uur. De Tuinstraat wordt gedeeltelijk afgesloten. De bewoners plaatsen gele, reflecterende 30 km-borden bij de ingangen van de Tuinstraat. Ook hangen zij een spandoek over de Pelikaanstraat en fleuren zij de straat op met klompen en bloemen. De Mezenlaan wordt helemaal afgesloten. De inwendige mens wordt voorzien van koffie of thee en koek. De kinderen kunnen zich vermaken met een springkussen, ranja-koe, suikerspinmachine en diverse spelletjes.

Om 11:45 uur vertrekt een optocht vanuit de Pelikaanstraat richting Tuinstraat / Violenstraat. Ter hoogte van de vrije school schilderen de bewoners samen met de wethouder van Verkeer, Ruud Wiersema, het getal “30” op de weg. MijnBuurtAssen heeft hiervoor verf en andere middelen ter beschikking gesteld.

Meer informatie over het plan om samen met de gemeente meer aandacht voor een passende snelheid te krijgen is te downloaden. Klik hier !

Een overzicht van alle activiteiten in de wijk is te vinden op www.burendag.nl