Snelste mijnenveger ooit moet weg uit Assen

DELEN

Snelste mijnenveger ooit moet weg uit Assen

De eigenaar van mijnenveger Pegasus in Assen heeft tot 14 mei de tijd om zijn boot aan de Havenkade te verwijderen. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Eigenaar Ronald Termohlen van Boot Service Assen wilde van de oude mijnenveger een horecaboot maken, echter de gemeente Assen geeft daar geen groenlicht voor. De Raad van State heeft de gemeente Assen in gelijk gesteld en Termohlen heeft besloten de oude Duitse mijnverger nu maar te slopen. Dit kost hem echter twee maanden tijd. Die tijd krijgt hij nu tot 14 mei, ligt de Pegasus dan nog aan de Havenkade dan kan de gemeente Assen BSA € 11.000,- dwangsom opleggen.

De Pegasus is een Duitse mijnenveger van Amerikaanse makelij. Het afgedankte houten marineschip, dat ooit bekend stond als de snelste ter wereld, diende sinds april 2000 als clubhuis van de Wijchense waterscouting Sint-Franciscus, dat het van de hand deed vanwege de te hoge exploitatiekosten. Na verluid werd de boot destijds voor circa € 10.000,- van de hand gedaan door  de scouting.